Λουτρά πόζαρ
Λουτρά πόζαρ
+ -

Κράτηση online

360° VIRTUAL TOUR προσφορεσ
\/
el en de

Λουτρά πόζαρ

Λουτρά Πόζαρ : Η Λουτρόπολη της ΑλμωπίαςΗ ΛουτρόποληΤα Λουτρά Πόζαρ (Λουτρακίου) βρίσκοντα στην Επαρχία Αλμωπίας,...

Λουτρά πόζαρ

el en de
BOOK NOW

Λουτρά πόζαρ

Τα λουτρά πόζαρ ή Πόζαρ Λουτρά βρίσκονται στο Λουτράκι του νομού Πέλλας, 13 χλμ. δυτικά της Αριδαίας.
Υπάρχουν οι ιαματικές πηγές ς Λουτρά Λουτρακίου ή Λουτρά Πόζαρ που αναβλύζουν σε θερμοκρασία 37°C, με ιαματικές ιδιότητες νερό. Το θερμό νερό έχει ιαματική δράση και είναι πόσιμο. Επισκέπτες το χρησιμοποιούν για λουτροθεραπεία, τόνωση και χαλάρωση.

Τα λουτρά πόζαρ ή Πόζαρ Λουτρά απέχει 2 χιλιόμετρα από το Λουτράκι και βρίσκεται στην κοιλάδα του ρέματος του Αγίου Νικολάου. Το παλαιότερο όνομα του ρέματος ήταν Τόπλιτσα, που σημαίνει στα σλάβικα, σε ελεύθερη μετάφραση: Θερμός πόταμος.

Στα λουτρά πόζαρ υπάρχουν λουτήρες δύο ειδών, μικροί των 3-4 ατόμων που ονομάζονται και "μπανιέρες" και μεγάλοι των 20 ατόμων που ονομάζονται "πισίνες". Υπάρχουν και ιδιωτικές πισίνες σε καινούργιες εγκαταστάσεις όμως πρέπει να κλείσετε θέση στο 2384091300. Λειτουργεί επίσης και μεγάλη ανοικτή πισίνα των 25 μέτρων (με βάθος από 1 έως 2,80 μέτρα), η οποία τροφοδοτείται με ζεστό νερό .

Σε αρκετά σημεία επίσης το ζεστό νερό αναβλύζει ελεύθερο και χύνεται στο ποτάμι που ρέει παραπλεύρως.
Στην περιοχή έχει ανακαλυφθεί ένα σύμπλεγμα περίπου 15 σπηλαίων, με άφθονα ευρήματα προϊστορικών χρόνων, τα οποία εκτίθενται στο μικρό μουσείο των Λουτρών. Η περιοχή έχει ανακηρυχθεί ως σπηλαιοπάρκο και είναι το πρώτο του είδους του στην Ελλάδα.

All rights reserved www.morfeas-pozar.gr 2016 | Created by NOVASOFT
Ξενώνας Μορφέας
Best (Designer Hotel) Central Macedonia